به گزارش همشهری آنلاین، دکتر نادر توکلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در آیین آغاز واکسیناسیون کشوری روتاویروس بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران با یک محدود جغرافیایی وسیع نزدیک به شش میلیون نفر را تحت پوشش قرار میدهد و به ارایه خدمات بهداشت و درمان میپردازد.
او ادامه داد: دانشگاه در رسالت اجتماعی دانشگاه شاخصی است و این جز با تلاشهایی که در این حوزه صورت گرفته است، محقق نشده است. در شاخص مرگ و میر مادران و نوزادان هم دانشگاه ایران جزو دانشگاههای سرآمد است.
به گفته توکلی ۳۱۰ واکسیناسیون در مراکز جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی فعال و به گروههای هدف خدمات ارائه میکنند.
او تاکید کرد: روتاویروس یک بیماری واگیر است و درگیری بسیاری برای کودکان دارد. این واکسن همه کارآزماییهای بالینی را طی کرده و به عنوان یک واکسن پذیرفته شده است. از امروز تزریق این واکسن در سراسر کشور آغاز خواهد شد.
مجبور به واردات واکسن روتاویروس شدیم
دکتر حسینعلی شهریاری، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم عنوان کرد: حساسیت درباره واکسیناسیون کودکان بسیار بالاست. در مجلس دهم ۱۰۰ میلیون دلار تصویب و به انستیو پاستور داده شد که روتاویروس و پنوموکوک را بسازند. اما کارهای دیگری انجام شد و مجبور به وارد کردن واکسن شدیم.
او ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای دانشبنیان در جمهوری اسلامی رشد خوبی دارند و باید از آنها حداکثر استفاده را با توجه به ظرفیتشان برای تولید واکسن داشته باشیم. امسال در بودجه ۲۰۰ میلیارد پول گذاشتیم که به انستیو رازی و پاستور داده شود تا واکسن تولید کنند. واکسن وضعیت اضطراری دارد و نبود آن به جز مرگ و میری که دارد، مشکل طولانی کردن بستری برای بیماران را هم رقم میزند.
شهریاری با تاکید بر این که واکسیناسیون میتواند مشکلات و بار بیماری را کاهش دهد، عنوان کرد: از نظر واکسیناسیون از برخی کشورها عقب هستیم و شاید این نقطه ضعف در نظام سلامت است. واکسن فلج اطفال هم تزریقی شده و زمان خوراکی آن گذشته است و باید تلاش کنیم که واکسن فلج اطفال هم تولید شود و به سرانجام برسد.
او تاکید کرد: سلامت همیشه اولویت بر امنیت دارد و این مساله در اسلام هم تاکید شده است. اینها جزو وظایف ذاتی حاکمیت است و نباید در این زمینه سهلانگاری کرد که جان انسانها را تهدید کند.
دستاوردهای بزرگ در پوشش واکسیناسیون
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: واکسیناسیون همواره یکی از مهمترین اقدامات در ارتقای سلامت جهانی بوده است.
او با اشاره به آغاز برنامه واکسیناسیون در ایران از سال ۱۳۶۳، اظهار داشت: واکسیناسیون نقشی کلیدی در کاهش مرگومیر و بیماریهای شدید ایفا کرده است. هر یک دلار سرمایهگذاری در این زمینه، بازدهی اقتصادی ۲۰ تا ۵۰ دلاری دارد.
این مسئول تاکید کرد: ایران در پوشش واکسیناسیون دستاوردهای بزرگی داشته است. و جزوسه کشور پیشرو در منطقه در حذف سرخک است و از سال ۲۰۰۱ تاکنون هیچ مورد داخلی از فلج اطفال گزارش نشده است. اگر واکسیناسیون انجام نمیشد، سالانه بیش از ۵ میلیون نفر جان خود را از دست میدادند و ۲۰ میلیون نفر در دنیا به فلج اطفال مبتلا میشدند.
رئیسی مطرح کرد: واکسن روتاویروس، که عامل اصلی اسهال شدید در کودکان زیر ۵ سال است، از امروز به صورت کشوری اجرا میشود. سالانه ۱۷۳ هزار بستری ناشی از مشکلات گوارشی مرتبط با روتاویروس در کشور ثبت میشود. این برنامه گروه هدفی شامل یک میلیون و ۲۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال را پوشش میدهد و نیاز سالانه کشور به این واکسن ۵ میلیون دوز است.
معاون بهداشت تاکید کرد: توانمندی تولید داخلی واکسنها در ایران وجود دارد و برنامهریزیهای کمیتههای ملی، زمینهساز تولید واکسنهای جدید در داخل کشور شده است. سرمایهگذاری در فناوری تولید واکسن گامی مؤثر برای تأمین نیازهای سلامت عمومی و کاهش وابستگی به واردات است.
به گفته رئیسی واکسیناسیون به عنوان نقطه عطف سلامت جهانی، نقشی اساسی در کاهش مرگومیر و ابتلاء به بیماریها دارد و استقبال گسترده مردم از واکسن کرونا در کشور، نمونهای از این اهمیت است.
نظر شما